Vin och vimmel i Helsingfors

Header

Vin Vin inte winwin

07.05.2014 16:27 | Skriven av jaelnyman i Okategoriserade

20140507-172627.jpg

Schysst läge, dött en måndag kväll.

Ny mobil, nya appar. Bland annat har jag nu både Instagram och en bloggapp så kan blogga i farten bara jag lär mig bemästra tekniken. Så skaffade jag som en modern singeltjej också Tinder (hittills är jag inte såld). Var på en Tinderdejt efter min kvällstur på måndag och eftersom vi båda är vinmänniskor valde vi Vin Vin, helt bredvid vår redaktion.

Skriver hellre om positiva upplevelser, men eftersom det här är ett så hajpat ställe och ”alla” rekommenderar det måste jag uttrycka min besvikelse.

Har nu besökt det två gånger. Det känns stelt och sådär förnämt borgerligt (inte min stil). De pompösa fåtöljerna och sofforna är låga och man sjunker in i dem. Att försöka sitta på något annat sätt en som en hösäck är en utmaning. På en första dejt vill man kanske inte köra bredbent-hösäck-stilen ännu. Om inredning, stil och så bortåt kan man ha olika åsikter, så att kritisera det är inte poängen.

Servicen i måndags var märklig. Det kändes som om jag redan då jag kom in på något sätt bemöttes lite snorkigt. Men jag kollade på menyn, valde ett (fanns inte), valde ett annat (det hade de inte heller) och tog tillslut ett tyskt vitt. Killen bakom disken frågade då om jag är med bil (”du är väl inte här med bil?”). Tycker det är en konstig fråga att ställa någon som kommer efter jobbet och tar ett litet glas. Ett! Förstår om man beställer ett till eller så. Visst kan man tänka sig att det är omtänksamt att personalen håller uppsikt över sina kunder, men då jag var den enda som ställdes denna fråga kändes det lite nedvärderande. Ser jag ut som en rattfyllerist (jag, som kör bil några gånger om året)? Diskuterade servicen överlag med dejten och han tyckte också det var lite märkligt. Kanske de hade en dålig dag där eller något (sånt händer oss alla)? Men i och med att jag också ogillade den småsnoffsiga stilen och de dessutom inte har de viner de enligt menyn har är det inte ett ställe jag vill återvända till.

Har hört att de ordnar trevliga keikkor där dock, kanske stämningen känns annorlunda då?

Edit: Kanske inte kom fram där nu, men jag var då alltså inte bilburen. Hade förstått det bättre om jag typ parkerat utanför dörren eller något sånt 🙂

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *