Vin och vimmel i Helsingfors

Header

Showroom – för dig som vill se och synas

03.11.2014 13:02 | Skriven av jaelnyman i Okategoriserade

För några lördagar sedan hände något som inte händer ofta. Jag och mina kompisar minglade med en rad kändisar, b-kändisar, wannabekändisar och kändisentusiaster på Club Showroom. Club Showroom är en, lätt sagt, lite exklusivare nattklubb, belägen inuti en annan nattklubb (Sedu-klubben Namu). Själva kallar de konceptet Bar-in-Bar, vilket beskriver det rätt bra. Man kan säga att det handlar om en vip-klubb inuti en klubb.

Skärmavbild 2014-11-03 kl. 12.39.16

 

Foto: Skärmavbild på Showrooms webbsida.

Så vad f*n gjorde vi där då, kanske någon undrar? Via en kompis kontakter ordnade vi överraskningsefterfest åt en av våra kompisar. Vi hade varit på kryssning till Tallin på dagen och fortsatte efteråt ut i Helsingfors nattliv. Då hon trodde att vi skulle in på en sunkig klubb blev vi istället bemötta som kungligheter (eller åtminstone som tevekändisar) då vi kom till dörren. Förbi kön, med hiss upp till Namu, därefter möttes vi av club managern som ledde oss till showroom-ingången. Förbi kön och till vår egen privata loge. Där korkade personalen en skumpaflaska åt oss och hällde upp. Till bordet hörde också en jättehink med is (ja, det här var det jag var allra mest entusiastisk över), en vodkaflaska, kannor med tranbärsjuice, energidryck och vatten.

Vi var där rätt tidigt, kanske lite innan midnatt. Det blev klart att de flesta som ”är något” dyker upp först kring klockan 01 på natten. I vimlet syntes BB-kändisar, realityteve-stjärnor, fitnesskändisar, dansare och Idols-sångare. Inombords kände jag mig rätt malplacerad (inte minst på grund av avsaknaden av silikon och/eller botox i kroppen). Men vi var så fint omhändertagna att det inte syntes på utsidan.

Själv gillar jag mer avslappnade kvällar, där man inte behöver vara fixad till max (här kändes det att man definitivt vill och bör visa upp sin bästa sida). Men som en helhet var det en superlyckad kväll. Kompisen blev helt hundra procent överraskad och överlycklig, vi kände oss som kungar och fick uppleva livet som B-kändisar för en kväll.

Det här är inte stället för den som vill komma billigt undan, eller den som gillar att festa i bekväma myskläder, eller för den som inte gillar tanken av att bli iakttagen (här är den där topp-till-tå-blicken mer regel än undantag). Däremot är det här rätt ställe för den som vill ha en snäppet elegantare, exklusivare kväll, där man vill vara säker på att festen håller en viss standard, och festgästerna känner sig ompysslade och välkomna.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *