Vin och vimmel i Helsingfors

Header

Havsbris i glaset på Halloweenparty

05.11.2014 12:49 | Skriven av jaelnyman i Okategoriserade

1380180_10152330905542583_1369953354816799530_n

Foto: Min tigeroutfit satte jag ihop på en timme, sistaminutenklädsel med andra ord. Men var nöjd med resultatet, framförallt hur sminket blev.

Jag är inte någon skräckälskare, så för mig betyder halloween egentligen mest en ursäkt att klä ut mig. Var rätt så trött på fredagkväll och osäker på om jag skulle orka ta mig själv i kragen och masa mig iväg på fest, så någon klädsel hade jag inte ägnat mycket tid åt att planera. En timme innan avfärd spontanbestämde jag mig för att vara tiger. Det kändes helt rätt, tror inte det någonsin funnits en mer entusiastisk tigertjej (jepp, jag är ett barn innerst inne). Nästa morgon kändes det mindre rätt, då jag upptäckte att mina svarta ränder blivit permanenta, då den svarta markerpennan trängt genom strumpbyxorna och fastnat på huden. Men det är en annan historia.

På festen testade jag drinken Sea Breeze för första gången, och oj vad gott det var! Vad är det och hur gör man en sån?

Sea breeze – den simplaste versionen

  • vodka 4 cl
  • grapejuice 3 cl
  • tranbärsjuice 12 cl
  • is
  • Lime, i fall du känner för att dekorera med en limeskiva.

Fyll ett stort glas med så mycket is du känner för, häll över de flytande ingredienserna och dekorera med limeskiva. Lätt, fräsch rosa och fruktigt gott. Det här är en sommardrink, utmärkt för lata dagar under värmeböljor. Men äsch, vem bryr sig! När det är grått och regnigt ute ger en färgstark cocktail ett välkommet energilyft. Det går dessutom att fixa till den här cocktailen förmånligt, så ett budgetvänligt alternativ för den som ändå vill bjuda på något extra.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *