Vin och vimmel i Helsingfors

Header

Vad finns i ditt glas?

25.04.2014 09:25 | Skriven av jaelnyman i Okategoriserade

Skärmavbild 2014-04-25 kl. 10.20.58

 

Foto: Skärmdump på artikeln på hbl.fi

Läs artikeln om vin och de dolda ingredienserna här. Obs att det här inte gäller alla vin. Så är det också bra att komma ihåg att det finns en massa udda, oväntade och lite oönskade ingredienser i många saker vi stoppar i oss. Vill inte ens tänka på vad vanligt godis är gjort av till exempel, eller färdiga köttbullar. Poängen är inte vad de innehåller, utan det att de inte skrivs ut.

Varför gäller andra spelregler för alkohol än för till exempel godis eller köttbullar? Jag tycker inte att ansvaret ska läggas på konsumenten att ta reda på det här. Det finns andra orsaker än allergier att avstå från olika tillsatser eller ingredienser.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

2 svar

  • Jessie says:

    Såg du Spotlight om döljt socker? Ganska mycke som man visste från förr, men blev överraskad på att en del glasser har t.ex salt (!) i sig för att dom sen kan trotta mera socker..

    • JaelNyman says:

      Nä, det såg jag inte men blir arg! Vem av konsumenterna vill påriktigt ha en massa socker o salt? Väldigt få tror jag.. Det är så lätt för tillverkarna att säga ”ja, men vi gör så här för konsumenterna vill ha det”. MEN om det för det första inte ens finns andra alternativt alltid och för det andra konsumenterna inte alltid ens vet vad produkten innehåller.. hur ska man då kunna få en realistisk uppfattning?



Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *