Vin och vimmel i Helsingfors

Header

Tribu klarade inte testet

05.03.2014 12:29 | Skriven av jaelnyman i Okategoriserade

Gott, men passade inte min migrän.

Som utlovat började jag med testlistans sista vin, Tribu, ett Malbec från Argentina.

Trots den härliga bäriga smaken ledde det tyvärr till grym huvudvärk rätt omedelbart. Men det är individuellt vad som är triggern för var och ens migrän, så att det inte passade mig betyder inte att det inte passar dig. Tror de här tunga, kryddiga och eldiga vinerna kan vara problemet för mig.

Det här är ett gott vin, men inget man tar mycket av. Som en perfekt partner till sommarens grillade rätter, men inte ett mingelvin eller ett vin till något lätt och fräscht. Middagsvin.

Snabbfakta:

Trivento Tribu Malbec

Pris: 7, 28 €

Druva: Malbec

Land: Argentina

Färg: Intensiv mörkröd

Doft: Körsbär, hallon, skarp lukt – alkohollukten märkbar

Smak: Eldig, kryddig har fräs och temperament. Bärig med åtminstone tranbär, blåbär och körsbär. Äter själv biff ytterst, ytterst sällan, men det här skulle jag dricka till en sommargrillbiff. Grillat kött och det här känns som en perfekt kombo. Det här är ändå ett vin jag inte vill ha mer än ett glas av. Det är så pass kraftigt, också utan att man tänker på migrän. Och i det här fallet så ledde det som sagt snabbt till tilltagande tryck vid tinningarna. Den gav också en något besk och sträv eftersmak i munnen jag inte gillade.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Ett svar

  • Annika says:

    Ett vin som man absolut skall undvika om man lätt får migrän är Earth Song, en sydafrikansk Shiraz Mourverde. Tom Optio skriver att det är ett vin man får migren av.
    Smakade gott men kändes inte alls bra följande dag och då brukar jag väldigt sällan få huvudvärk av rödvin.



Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *