Vin och vimmel i Helsingfors

Header

Lyxvitt i glaset för att fira vårsolen

26.02.2014 11:00 | Skriven av jaelnyman i Okategoriserade

Foto: Sepp Moser-vinet är ett verkligen elegant vin att smutta sofistikerat på.

Det snoffsigaste vinet jag testade på februaritastingen som Alko ordnade var ett vitt Grüner Veltliner från Österrike (ett bra vinland för övrigt). Vilket vin!

Jag ser framför mig att man sitter på en inglasad balkong eller veranda, med vårsolens värmande strålar som smeker huden och bara njuter av att vi är på den bättre sidan om vintern. Det är inte varje vecka man har råd med att lägga ut 17,14 € på ett vin. Men om du precis fått lönen inrasslande på kontot, eller fått in en najs bonussumma från någon vänster – ja, då rekommenderar jag varmt att slå till med detta!

Ekologiskt är det också och får därmed extraplus.

Snabbfakta:

Sepp Moser Grüner Veltliner

Pris: 17,14 €

Druva: Grüner Veltliner

Land: Österrike

Färg: Ljusgul.

Doft: Mjuk, lätt blomaktig doft. Får mig att tänka på (och längta efter) doften av äppelträdets blommor i juni.

Smak: Oj, mycket mer fräs än doften (som är rätt mjuk) avslöjar, men på ett positivt sätt. Lätt smak av päron, örter, ganska hög syrlighet. Alko beskriver smaken med lätt inslag av grönpeppar, men sådana associationer får inte jag (vad tycker ni?). Känns som ett riktigt festvin, ett vin man dricker så vinet är i fokus. Antingen som sådant bara (så skulle jag göra) eller med en lätt, vårig sallad. Plus för en trevlig eftersmak som dröjer sig kvar på tungan och känns angenäm också efter en tid.

Edit: Inlägget har uppdaterats – tryckfelsnisse i farten så namnet var fel. Det rätta namnet är alltså givetvis Sepp Moser, så som det står nu. Tack du uppmärksamma läsare som var på alerten 🙂

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *