Vin och vimmel i Helsingfors

Header

Mycket väsen över kebab

15.02.2014 16:20 | Skriven av jaelnyman i Okategoriserade

Fredag klockan 17 ringlade kön sig långa vägar ut på Fleminggatan.

Det har hajpats en hel del kring kebabstället Döner Kallio i Berghäll. Själv är jag verkligen inte en kebabvän, men vändagen till ära ställer man upp för sina kompisar som gillar kebab. Och till min glädje fanns det vegeversion på menyn.

Stället har blivit en verklig snackis och utflyktsmål för kulinarister. Många toppkockar hyllar det och matskribenter är entusiastiska.

Då jag själv inte äter kebab har jag inte helt koll, men enligt min kompis är grejen med stället att det är fråga om riktig kebab, det vill säga något mer och något bättre än de kebabställen som annars syns i de flesta hörn av centrum. Lite hipstervibbar fick jag av kundkretsen och retroinredningen. Stekoset väller ända ut på gatan och sätter sig på kläderna. Men folk är nöjda med sin mat, min vegerulle är faktiskt jättegod och de andra mumsar glatt i sig sina köttalrikar/köttrullar. Alternativen är rulle eller talrik, och lamm, höna eller vegetariskt. Prisklassen är omkring 8-13 euro för en portion. Men vilken jätteportion! Jag fick ner halva min rulle bara!

Jättetrevlig överraskning att man får vin. Husets vin för 5 euro glas. Brett utbud av vin på flaska och specialöl etc.

För den som prövat på kebab till exempel i Berlin eller utomlands överlag och är kebabfan kan det vara värt en vallfärd till Berghäll. Om inte annat så för att se ”what the fuss is all about”.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *