Vin och vimmel i Helsingfors

Header

Vilket läge för fest efter vinterbröllop!

03.02.2014 13:48 | Skriven av jaelnyman i Okategoriserade

Bröllopsgäster på Loiste: Cami, Ela, vinbloggaren, Kata och Hilkka.

Min kompis gifte sig i lördags och festen efteråt hölls på Loiste, på tionde våningen i Sokosbyggnaden. Jag hade aldrig varit där förut, men tänkte mig att det fanns en risk för tillställningen att bli stel, sådär fancy som min förhandsbild av stället var. Men det var verkligen perfekt. Det är ju mänskorna som skapar stämningen och det blev en perfekt kombination av elegant inredning, fantastisk vy över cityljusen och den nysnöpudrade huvudstaden och avslappnade, uppsluppna festgäster och långt från snobbig fiilis. Personalen var helt fantastisk, alla var glada och trevliga och otroligt duktiga på kundbetjäning. Då de inte hade tranbärslonkero vid baren då jag beställde var bartenderns fråga direkt att han fixar det, passar det med en vanlig lonkero med lite tranbärsjuice? Härligt att bli bemött så, för en gångs skull, av finländska bartenders (så ofta är det tyvärr irritation och ointresse man möts av).

Var på förhand oroad över hur mycket pengar man skulle behöva – tänk om den billigaste lonkeron är 10 € då stället är så fint? Men så var det inte, samma prisklass som på annat håll (dvs cirka 6-7 € för cider och lonkero).

Vy från bröllopsmiddagsbordet.

Det var verkligen ett perfekt ställe att ha en fest på, otroligt praktiskt läge, elegant men stämningsfullt, god mat, härlig personal och underbar vy.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *