Vin och vimmel i Helsingfors

Header

Vinfestivalen Mikä Viini i dag och imorgon

17.09.2014 14:09 | Skriven av jaelnyman i Okategoriserade

Att jag lyckades glömma bort den här festivalen då jag tog emot två kvällsturer på jobbet! Snyft. Det här har varit en mångårig tradition för mig och min kompis. Ett härligt tillfälle att träffas och mingla, men framför allt att lära sig om viner och prova också på sådana viner man inte har råd att köpa en hel flaska av.

Rekommenderar därför extramycket om du är studerande eller annars bara inte hör till de privilegierade få som har det så välställt cashmässigt att du köper en flaska Dom Pérignon varje veckoslut.

Skärmavbild 2014-09-17 kl. 14.44.42

Foto: Skärmavbild på webbsidan för eventet.

Det första året jag var med tror jag vi var tre stycken som poolade ihop våra drinkkuponger (man betalar med drinkkuponger, dem köper man vid dörren) för att ha råd med ett 6 cl-glas av Bollinger. Den stunden har etsat sig in som ett fotografi i mitt minne. Vi står alla högtidligt smakande, i tur och ordning, kristligt delande på den lilla skvätten champagne, jämförandes smakupplevelser under glamourösa vibbar. På den tiden ordnades festivalen ännu på Pörssi (Börsklubben) men trots att den nu arrangeras  på Vanha, vid tre smeder är miljön minst lika elegant charmig i dag. Det enda minuset är att den blivit populärare och större varje år, så de värsta rusningstiderna är det rätt trångt.

Dörrarna är öppna från 15-20. Mitt i centrum dessutom, perfekt afterworkprogram med andra ord.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *