Vin och vimmel i Helsingfors

Header

Bäriga toner i sensommaren

21.08.2014 14:47 | Skriven av jaelnyman i Okategoriserade

1456531_10152199439852735_8368378864597071332_n

Foto: Camilla Heiniö. 

När man vill fördröja vinterns ankomst finns det ett bra knep. Egentligen är det samma metod man kan ta till i början av sommaren för att påskynda värmen. Avfyra korken på en roséskumpa. Ibland är det bäst att ta en gammal goding, men så finns det stunder där sällskapet är det rätta för att pröva på något nytt.

När solen färgade skärgårdshavet i samma bäriga rosa, som skumpan jag hade med, var det dags att hälla opp. Det blev en av Alkos nykomlingar. Denna gång en spansk roséskumpa i en härligt färggrann förpackning.

Precis som försäljaren lovade var det en lättdrucken skumpa som faller de flesta i smaken. Tyvärr saknade vi skumpasysterns kritiska smaklökar, men de fyra andra tjejerna bildade tillsammans med mig en bra panel.

Snabbfakta:

Mistinguett Vintage Edition Rosé Brut 2012

Pris: 9, 50 €

Druva: Trepat

Land: Spanien

Färg: Hallonrosa

Doft: Fräsch, syrlig

Smak: Bärig, hallon, lätt och torr. Mycket lätt att dricka, passade ypperligt som en mingeldryck på klippan. Trots att den är torr lämnade den inte efter sig en eftersmak som får munnen att dra ihop sig (ja, panelen konstaterade att en del skumpor har den oönskade effekten). Fräsch och mycket prisvärd. Rekommenderar den som en mingeldryck, för en tjejkväll eller som en trevlig födelsedagsskumpa åt någon som gillar rosa.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *