Vin och vimmel i Helsingfors

Header

Roliga isbitar i sommarhettan

04.08.2014 10:18 | Skriven av jaelnyman i Okategoriserade

Skärmavbild 2014-08-04 kl. 11.09.52

 

Foto: Skärmdump på Instagramkontot Fithappyandhealthys bild.

Ett roligt tips som passar både alkoholdrinks och alkoholfria. Till och med vattnet i vattenkannan eller barnens saft blir skojigare så här. Förbered skivor av frukt, bär, blad av citronmeliss eller andra ätbara fräscha blad, ätbara små blommor, citronskal.. Vad man kommer på eller har hemma helt enkelt. Lägg fruktbitarna i isbrickan, häll över vatten och frys. Vips har du fina isbitar, som beroende på vad du lagt i dessutom ger lite extrasmak då isen smultit.

ismedfrukt

Iskallt, fräscht vatten med blåbärssmak.

Första försöket blev inte estetiskt det vackraste, men mitt vatten hölls iskallt en lång stund och blåbären gav en svag, men somrig smak. Hade inte isbricka, därför denna mystiska jätteisklumpen. Använde en plastburk (typ tupperware) la i lite blåbär, vatten över och så fick det frysa.

Själv gillade jag som sagt blåbärstonen som vattnet fick, men Skumpasysterns kommentar var att de smultna blåbären som flöt omkring i glaset var äckliga och oaptitliga. Blad eller små snurror av citronskal kan vara fiffigast om man har kräsna gäster.

 

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *