Vin och vimmel i Helsingfors

Header

Skärgård, sköna stunder och sommarlov

01.08.2014 10:31 | Skriven av jaelnyman i Okategoriserade

BabyTöpöbabyvecka3IMG_1139

HG Patience föddes 3.5 och jag träffade honom som 3 veckor gammal för första gången (bild 1). Hälsade på pånytt då han var 5 veckor (bild 2). Till mig kom han som lite på 7 veckor gammal (bild 3).

Sommarlovet inleddes med ett familjetillskott i form av en gosig liten kille. Första veckan fick jag knappt sova alls, andra veckan några timmar per natt, tredje veckan redan 5-7 timmar. Utmattad men lycklig.

Vi bekantade oss med citymiljön och hans nya hemkvarter och vistades också mycket på stugan i skärgården. Även om min semester mest kändes som ett dygnetrunt jobb fanns det också fina, sköna stunder då energibomben sov och mina föräldrar på stugan fixade mat.

solnedg

Mitt favoritställe i världen är klippan i skärgården där jag brukar sitta och filosofera och beundra solnedgången i horisonten. Men ännu lite finare blev det av att dela med en gosig babyhund.

vin

Jag tror allt smakar gott när man sitter på den här platsen och kollar på utsikten, läser några sidor i sin bok, kollar ut över havet igen, smuttar på sitt kalla vin. Föräldrarna gillar vin, pappa kan sina viner. Men oftast är de inte särskiltexperimentella, vilket resulterar i att man ofta blir bjuden på samma på stugan, då de gärna har med sina favoriter under semestern. Otacksam som jag är kritiserar jag i bland det här hårt. Kanske är det åldern, eller bara mitt sömnlösa tillstånd med lillvalpen, men den här gången var det inget marr från min sida. Jag avnjöt evigt tacksam ett glas bekant vitt och att bli serverad den traditionella eftermiddagscocktailen på stugan Gin&Tonic kändes som riktigt kunglig lyx.

park

Vi kom tillbaka till city inför polttaren och jobbstart för min del. Bradley fick träna på att följa med matte på en av hennes favoritaktiviteter, parkhäng. På bilden ovan i Koffaren på lördags-afterwork. Fullsmockad park, nya människor, spännande lukter. Men ändå lärde han sig att göra som matte, bara ta det lugnt på filten, bland kompisar. Också här valde jag ett tråkmånsalternativ, vanlig lonkero, inget extra.

Men i augusti, då jag slipper kryckorna, ska jag åter vara mitt vanliga jag, sugen på nya smaker och obekanta drinks.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *