Vin och vimmel i Helsingfors

Header

Testlistan på rödvin är här!

28.02.2014 21:33 | Skriven av jaelnyman i Okategoriserade

För artikeln jag jobbat på om vin och migrän snackade jag med en jätteduktig Alkoförsäljare i Forums Alko. Hon har själv migrän och lade snabbt märke till sambandet mellan vin och migränanfall. På grund av sitt yrke var hon ändå tvungen att pröva sig igenom också röda viner och har i dag rätt bra koll på vad som funkar för henne.

Alla är vi olika, men någonstans måste man börja. Jag minimerar gärna risken för migrän och börjar med något som någon annan tyckt att är okej (hellre än att blint bara pröva). Så här kommer en startlista på Alkoproffsets tips på rödvin för migräniker.

1. Det här italienska lär ska vara crème de la crème då det kommer till rödvin.

2. Gran reserva-viner lär ska vara bra val om man har migrän, åtminstone värt att testa. Det här från Chile rekommenderades.

3. Yellow tail, ett prisvärt Shiraz från the land down under.

4. Peppriga, argentinska rödviner och migrän. Farlig kombination. Men om man har en riktigt god biff som bara skriker efter ett glas kryddigt rött, ja då är det här värt att pröva. Bra pris för ett vin med klass.

Själv har jag inte ännu testat ett enda av de ovannämnda, men tror nästan jag kommer att börja i omvänd ordning. Tribu, den på den nedersta bilden, med högst risk att ge migrän. Om det passar mig kan jag dra många slutsatser. Är på något sätt oförklarligt sugen just på det vinet. Kanske min långa rödvinsabstinens ger sig till känna så här, med en längtan efter ett riktigt fylligt rött? Om det inte passar mig testar jag med europeiska varianter, med start vid bild nummer 1.

Ingen av de här vinerna är ekologiska, så det kortet har jag också kvar i fickan om ingen av de här passar mig.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *